Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2018 20:17 - МИЛИ ХОРА, ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ ОБСТОЙНО ПРЕДИ ДА ПОВЯРВАТЕ НА НЕЩО. МОЛЯ ВИ!
Автор: anngry Категория: Лични дневници   
Прочетен: 13246 Коментари: 10 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди малко чета следното:
"В СССР дневната норма за употреба на сол е била 29 грама.
Днес тя е драстично намалена.
При недостигът й става навлизане на вода в еритроцитите и се развива анемия вследствие разрушаването им. Няма да имате паразитни и вирусни заболявания при достатъчно ниво на сол в организма ви.
Вашето СУЕ ще бъде нормално. Ако е повишено ще ви изпишат антибиотици, които убиват симбионтните бактерии.
Изследването на натриевият хлорид в кръвта е било отменено още по времето на Сталин.
Всеки лекар ще бъде в тупик, ако го попитате защо е повишено вашето СУЕ - заради възпалителен процес или заради недостига на сол в организма ви."

Мили хора в блога, много Ви моля, не се доверявайте на всяко прочетено нещо в Интернет!
Лекарите не искаме от Вас да ни се доверявате и ние де Ви лекуваме, а не врачки и шамани, защото иначе ще изгубим работата си, а защото иначе Вие ще изгубите здравето си, което е най-важното нещо в живота ни.
Нормалната доза готварска сол за около 80 килограмов човек на възраст м/у 10 и 60 години е от 3 до 5 грама и основно зависи от физическата му активност.
При продължителен прием на натриев хлорид над 12-14 грама, се получава това, че бъбреците не успяват да изхвърлят повишеното количество натрий с урината, той се свързва с водата и увеличава кръвния обем. Последното от своя страна води до повишаване на кръвното налягане и оттам до мозъчни инсулти, сърдечни инфаркти, аневризма, образуване на камъни в бъбреците, исхемична болест на сърцето, деменция… Списъкът е дълъг и затова мисля, че е достатъчно да се огранича до тук.



Гласувай:
19



1. apostapostoloff - Тези идиотщини ги публикува
01.11.2018 15:21
селската идиотка на блогбегето Радостина. Чете тия глупости в тъпи руски сайтове и ги публикува тук. Тази мръсница заслужава да и счупим главата!
цитирай
2. radostinalassa - Дали са тъпи, не ти ще преценяваш
01.11.2018 15:52
Използвай си мозъка иначе ще лежиш доста по затворите, чистнико.
цитирай
3. radostinalassa - Моля, докажете, че дневната норма в СССР...
01.11.2018 15:54
при Сталин, към края на управлението му не е била 29 грама. И че хората тогава са се разболявали от това мила докторке. Аз смятам, че днес хората са много болни и това се отчита от статистиката.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Госпожо, Анета!
01.11.2018 16:28
Свръхсупервисокото интелектуално ниво на г/жа Радостина Ви пречи да я разбирате. Можете ли ако се доближите до нещо много високо, да го огледате цялото. Трябва да се отдалечите от нещото и тогава можете да прецените величието му. Знам, че човекът е по умен от жената, но ето, че дори аз изпитвам трудности когато трябва да проследя хода на мислите й. Тя освен от сол разбира и от ракети на Путин, къде е невралгичната точка на САЩ, която ударена с ракета ще предизвика вулкан и от още сто работи! А Вие, вероятно само от една-две.
Когато следащият път проникнете отново в блога на г/жа Радостина, сторвайте това с осторожно внимание, защото тя е изключително сложна система. Г/жа Радостина често е тема при срещите ни на кафе с Венци, друг свръхсуперхиперблогър, може би единственият с възможности да я разбере и оцени...
В случая има и още едни момент, който Ви като лекар пренебрегвате - жената е в осмия си ден, с естрогенен удар. Красиво ли е от Ваша страна да критикувате една хормонална бомба? Трябваше да изчакате да влезе отново в хормонално равновесие госпожата и тогава да коментирате постинга й. Другарят Сталин, бащата на народите е казал по колко сол на ден да изяждат хората, Вие определяте друга норма. Да не сте по-голяма от него? Има една граница, която не е добре да приближавате, а Вия я прекрачвате. И то в Деня на будителите, когато г/жа Радостина пише постинг с такъв характер, тази година на тема сол....
цитирай
5. radostinalassa - Аз лично, когато прочетох какви странични ефекти имат...
01.11.2018 16:29
противоалергичните ви лекарства се отказах да ги пия. Тук даже не говорим за кортикостероидите. А какво да кажем за антихипертензивните лекарства като Валтензин и канцерогенният им ефект?
А вие ми опявате за солта. Има хора, които по принцип си ядат много сол и не се разболяват от това.Особено физическите работници или летният сезон, когато губим микроелементи с потта.
цитирай
6. get - МИЛИ ХОРА, ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ ОБ...
01.11.2018 17:49
anngry написа:

МИЛИ ХОРА, ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ ОБСТОЙНО ПРЕДИ ДА ПОВЯРВАТЕ НА НЕЩО. МОЛЯ ВИ!


- Когато хора със СРЕДНА МЕДИЦИНСКА КВАЛИФИКАЦИЯ(а инак със знания на болнична САНИТАРКА(!? :))) - предявяват претенции, да "раздават(нетърсени) съвети" - на хора с висше + плюс специализация, образование ... тогава става - както в подобен дух го е казал народа?
- Щом бозаджията започне да дава акъл на кифладжията - пази се ... и не вкусвай от бозата :))) !
цитирай
7. radostinalassa - Скрий се
01.11.2018 18:13
Ти не си капацитет. Мълчи си, това не е генетика. Да не пиеш още Валтензин? Докторката сама ще си отговори.
цитирай
8. radostinalassa - От постинга излиза, че причината за хипертонията е повишения прием на сол.
01.11.2018 18:24
А аз знам, че попадайки в стомаха солта благоприятства образуването на солна киселина и пепсини, които са нужни за храносмилането в количество 1/2 - 1 литър дневно. Останалите 5 -6 литра стомашен сок отиват в кръвта, регулират РН, разграждат умрелите ни клетки / при това се освобождават достатъчно белтъци, мазнини и др., и не е необходимо да ядем толкова много месо /, дезинфектират кръвта / бактерии, гъбички / . Нещо против, докторке?
цитирай
9. radostinalassa - Причината за хипертонията просто е друга
01.11.2018 19:04
Не мислите ли и вие така? Според натуропатията излиза, че пиенето на антихипертензивни лекарства е ненужно ежедневно, и не е без странични ефекти.
цитирай
10. rosiela - Мила докторке, много уважавам вашата професия на лекарите,
01.11.2018 19:32
но съм гледала как лекува екстрасенс с дар от Бога и то не един, там, където лекарят е безсилен. Има земно и Божие лечение и никой не може да ме убеди в обратното. Лекарят може да се развива и лекува дотам, докъдето Бог позволява на интелекта му.
Друг е въпросът, че има и шарлатани. Само това искам да добавя.
Никой лекар не може да си обясни чудесата на Бога с " нелечимо" възстановени пациенти.
цитирай
11. predatorkapredatorka - 9. radostinalassa - Причината за хипертонията просто е друга
01.11.2018 19:33
аз бих се съгласила с многоо от твоите съвети по Натуропатия/имам поглед..
ноо, виж за Геополитиката ...никога..
право куме в очите..нищо лично..
..тук има мн. по-луди от теб..на свобода, даже и на Първа
цитирай
12. olivie - "дискусията" е безполезна и тук нямат място личните нападки
01.11.2018 19:41
На времето проф. Ч. Драгойчев ни запозна с "експеримент" провеждан в Полша с 30-годишно наблюдение на хора с хипертония разделени на 3 групи - първите, лекуващи се системно, вторите от време на време и третите въобще не лекуващи се. %-тът на усложнения като инсулт и инфаркт и при трите групи за 30 години е бил един и същ. Абсолютно безсолната диета отдавна е отречена, тъй като съществува едно единствено аборигенско племе на някаккъв остров, което не познава солта и наистина не боледува от ССзаболявания. Съвременият човек не може да живее без сол. Количеството й е индивидуално и е свързано с т.н. резервен обем (обемът който може да се излъчи само след фуроземид в голеви дози, НО прекратява и диурезата въобще (или е вреден за бъбреците) Това го казвам с цел да си регулирате вярата в "лечителите". Няма да продължавам разясненията, за да не остана без хляб (ха-ха:))))
цитирай
13. anngry - Здравейте! :D
01.11.2018 19:43
Благодаря на всички за коментарите Ви. Извинявам се, че нямам възможност да Ви отговоря на всички, а само искам да кажа две думи на съблогърката radostinalassa.
Мила г-жо или г-це, погледнете под предходния ми постинг, когато никак не се получи нормална дискусия с Вас по отношение на друго крайно глупаво нещо, което бяхте написала тогава. Как да се получи и сега, при положение, че аз би следвало да говоря за изотоничност при вътрешната течна среда по отношение на осмотичното налягане, а Вие ще отклонявате дискусията в куп други посоки?
Просто Ви призовавам към здрав разум, защото както казах, зравето е най-важното нещо. Не бих спорила за това какво било по времето на Сталин. Само дори чисто логически Ви приканвам да се замислите колко от ядливите плодове да речем, са солени. Това би следвало да Ви размисли, не мислите ли?
Още веднъж, благодаря на всички Ви. :D
цитирай
14. radostinalassa - Аз нищо не отклонявам
01.11.2018 19:57
В кръвта съдържанието на натриевият хлорид е 0.9%, както е във физиологичният разтвор. Всеки знае, че в миналото солта е била по - ценна от златото. И вероятно животът се е зародил до солената вода. Но освен от сол ние се нуждаем и от семена и плодове, както пише в Библията.
Моля, споделете коя е причината/те / за хипертонията според вас?
цитирай
15. milchov - И аз
01.11.2018 20:00
съм съгласен, че прекомерната употреба на сол е вредна за здравето. А имате ли мнение за сребърната вода?
цитирай
16. apostapostoloff - Радостино, ако се осмелиш още веднъж
01.11.2018 20:03
да ме заплашиш, аз действително ще те намеря и ще ти разпоря пършивия гъз, смръдло смахната.

Да ти таковам онаковата, ама изотзад, че много станахте идиотите на тоя свят.
цитирай
17. radostinalassa - Бегай оттука ,бе
01.11.2018 20:05
Не се натискай тогава, а си стой мълчалив. Гнусник.
цитирай
18. radostinalassa - Тука не е безопасно да идваш
01.11.2018 20:06
Ще ти хвръкне перуката, психопате.
цитирай
19. radostinalassa - predatorkapredatorka
01.11.2018 20:08
Защо мислиш, че съм луда? Аз не те обиждам. Който стои на първа с много постинги му дърпат шалтера, за да не закрива техните хора.
Докторката си пази хляба, но нашето здраве е по - ценно от хляба й.
цитирай
20. radostinalassa - Физиологичният р - р е 0.9%
01.11.2018 20:19
Т.е. 9 гр. сол на 100 мл. Ако имаме 4 литра кръв това са 360 гр сол. У нас няма депо на сол и трябва да я приемаме отвън. А депо на глюкоза имаме. Напр. гликогенът, или се разграждат мазнините, а накрая белтъците.
цитирай
21. milady - Моля, споделете коя е причината/те / за хипертонията според вас?
01.11.2018 20:31
радостина, споко и мен ме наричат ..луда/не беше лично..
не търси конфронтация при всеки комент, и при всеки Блогер..
така разводняваш важната Тема за алтернативната и холистична медицина..
с която аз съм съгласна в общ план...
според Холистичната Медицина/ и ГНМ/Новата германска медицина..
причините за повечето болести се акумулират/в кръвния ток,
и ,на основа нарушен психо-емоционален комфорт и равновесие
подавам инфото...

www.germannewmedicine/.../Five%20Biological%20Laws%20-%20Bulgarian.pdf

Терапевтичните мерки в ГНМ обхващат и трите нива:

Ø Психологично ниво (практична психологична терапия, базирана на здравия разум).

Ø Мозъчно ниво (наблюдение и лечение на мозъчните усложнения).

Ø Органно ниво (лечение на усложненията при органите).

цитирай
22. anngry - До коментар 20:
01.11.2018 20:33
Бъркате соли със сол. Също натрий с натриев хлорид. Въобще, тотално бъркате.
Четенето е полезно тогава, когато е с разбиране. :D
Ако бях ехиден човек както наблюдавам са много от хората тук, бих Ви казала да приемате по въпросните 29 гр. сол ежедневно и след по-малко от половин година да си поговорим пак. Но понеже съм нормален човек, Ви казвам да се доверявате на тези, на които човешкото здраве ни е работата и я работим по 40-50 часа седмично при опит със стотици пациенти и съответна обратна връзка, а не ни е забавление или хоби и не четем често шарлатани.
Поздрави на колегата olivie, писал одеве докато и аз. :D
Тук не обсъждат медици и затова благодаря за достъпността на изказа. :D
цитирай
23. olivie - ???
01.11.2018 20:35
Радостина, внимавай какво пишеш 9 на 100 си е 9%, а не 0.9%. Изпий си лекарставата или отварите както искаш и си лягай вече.
цитирай
24. anngry - До коментари 10 и 21:
01.11.2018 20:39
Човешкият организъм има много скрити потенциали, които могат да бъдат отключени при определени условия и затова по принцип съм съгласна и с двете Ви.
Въпросът е, че за добро или зло, човек е поел по път, страничен от духовното развитие и себеопознаване. Което не просто налага традиционната медицина, а я превръща в решаващ фактор за здравето на хората. Отново за добро или зло. :D
Не е ли удобно и лесно да може да си каже човек: "Този некадърен лекар....." :D:D
цитирай
25. anngry - Именно!
01.11.2018 20:40
olivie написа:
Радостина, внимавай какво пишеш 9 на 100 си е 9%, а не 0.9%. Изпий си лекарставата или отварите както искаш и си лягай вече.

Но премълчах, защото, ако погледнете под предходния постинг, със съблогърката не може да се излезе на глава. :D
цитирай
26. radostinalassa - Ако бях ехиден човек както наблюдавам са много от хората тук, бих Ви казала да приемате по въпросните 29 гр. сол ежедневно и след по-малко от половин година да
01.11.2018 20:50
От 4 - 5 пгодини ям повече сол, отколкото преди. Но едва ли някой ще вземе да мери колко сол изяжда. Въпросът е принципен, просто да се яде повече сол, особено през лятото.
Разликата между Оливие, с когото сме спорили около 1 година, вас и мене е , че вие нямате нови нутрициологични знания и натуропатични такива. Ако лечението ви води до излекуване на болните ще ви разбера. Но това не е така.
цитирай
27. radostinalassa - Радостина, внимавай какво пишеш 9 на 100 си е 9%, а не 0.9%.
01.11.2018 20:53
Типично за Оливие . Но това не е принципно важно. Факт е , че нямаме депо на натриев хлорид. Аз не бъркам никога солите, не се съмнявай. Доколкото клетката е натриева батерия, солта е необходима. Тя задържа водата в организма ни. Не могат да спорят стари с нови знания. Попълнете си знанията .
цитирай
28. radostinalassa - Кой от двама ви ще ми каже....
01.11.2018 20:59
какво представлява пимфата от химична гледна точка, какъв е съставът и без отпадните белтъци , които носи?
цитирай
29. get - 25. anngry - Именно! - Допълнение с коментар! :)))
01.11.2018 22:31
radostinalassa написа:


Защото аз мога да говоря.
...
Аз нямам склероза, защото по призива на акад. Болотов от години ям сол. Въпреки, че не соля бананите. Вижда ми се особено.
Бягам по 40 км.
Днес пак ходих боса , дано не съм учудила някой .


- Това го пише нутрициологистката-диетоложка Радостина - Тинка ... Тинче ма! ДОДЕЯ НИ С ГЛУПОСТИТЕ(си) КОИТО ПИШЕШ ТАКА АфТОТИРИТЕТНО :))) !
цитирай
30. olivie - цял живот съм ял мноого сол, но моите литри плазмен обем са по 1000, а не по 100мл.
02.11.2018 10:52
Каква е разликата между натуропата и психопата. Трябва да уточним предварително, че наставката пат не идва от патка, както много от обикновените хора със стари знания ще си помислят, а е зашифрована патия в смисъл отклонение от нормата. Но, това все още не е лудост, при условие, че индивидът показващ отклонение е критичен към поведението си. Ако не е и твърди, че именно той е върха на сладоледа, то въпросът вече е много сериозен и го дели само една стъпка от това да се обяви за Наполеон, или Цезар. Но това е само по принцип – всяка прилика с действуващи блогерни особи е случайна, а който са припознае (гузен не гонен бяга) и не си вземе бележка няма защо да се оплаква, че не го смятат за ПАТ, а за ЛУД.
цитирай
31. get - 30. olivie - цял живот съм ял мноого сол :))) !
02.11.2018 11:13
olivie написа:
Каква е разликата между натуропата и психопата. Трябва да уточним предварително, че наставката пат не идва от патка, както много от обикновените хора със стари знания ще си помислят, а е зашифрована патия в смисъл отклонение от нормата. Но, това все още не е лудост, при условие, че индивидът показващ отклонение е критичен към поведението си. Ако не е и твърди, че именно той е върха на сладоледа, то въпросът вече е много сериозен и го дели само една стъпка от това да се обяви за Наполеон, или Цезар. Но това е само по принцип – всяка прилика с действуващи блогерни особи е случайна, а който са припознае (гузен не гонен бяга) и не си вземе бележка няма защо да се оплаква, че не го смятат за ПАТ, а за ЛУД.


- Най-общо казано ПАТ е съкращение от ПАТОС(гр.)=чувство, страдание. С едно СИМ отпред на ПАТОС ... се получава СЪ-СТРАДАНИЕ/-чувствие :))) ! ... но имаме ПАТО-ГЕНЕЗА, а и други думи начеващи с ПАТО ... и завършващи на ЛОГИЯ ? Така че, дайте да отдадем случващото се ... на паТко-патия(-та:))) ?
цитирай
32. radostinalassa - olivie
02.11.2018 14:30
Отговори ми на въп росите. Тук не е раздел поезия и белетристика. Не може натуропатите да са психопати, а ти да лекуваш една хипертония или диабет до края на живота на даден човек. Май май е обратното.
цитирай
33. radostinalassa - Излиза, че въпросът за постоянното лечение опира до комерсиалността
02.11.2018 14:32
Ако знаеш причината за хипертонията, то твоето лечение става смешно. Или за диабета, или хиперхолестеринемията. Така е поете. Ти си не пат, а мат.
цитирай
34. radostinalassa - - Това го пише нутрициологистката-диетоложка Радостина - Тинка ... Тинче ма! ДОДЕЯ НИ С ГЛУПОСТИТЕ(си) КОИТО ПИШЕШ ТАКА АфТОТИРИТЕТНО :))) !
02.11.2018 14:34
Защо ме четеш, умнико. Пиши си сам постинги и си ги чети. Как е новото ти изследване? Здрав ли си?
Ако не ме четяха по 3000 човека дневно нямаше да пиша. И с тебе отдавна сме спрели споровете. Защо ги възобновяваш? Аз не пия лекарства, защото имат странични ефекти. Даже и изкуствените витамини. Това ли искаш за хората, странични ефекти? Ти си садист.
цитирай
35. radostinalassa - Не ми се вярва като ям повече сол, ...
02.11.2018 14:58
да ми откажат бъбреците. Това е нелепо. Нямам и отоци.
Вижте страничните действия на Клемастина, който е противоалергично средство.
Вие бихте ли го пили?
Со стороны нервной системы и органов чувств: седативный эффект, слабость, ощущение усталости, заторможенность, головная боль, головокружение, сонливость, нарушение координации движений, редко — стимулирующее действие (обычно у детей): беспокойство, повышенная раздражительность, возбуждение, нервозность, бессонница, истерия, эйфория, тремор, судороги; парестезия, неврит, затуманивание зрения, диплопия, острый лабиринтит, шум в ушах.

Со стороны органов ЖКТ: тошнота, сухость во рту, желудочный дискомфорт, редко — боль в эпигастрии, запор, в отдельных случаях — анорексия, рвота, диарея.

Со стороны респираторной системы: сгущение бронхиального секрета и затруднение отхождения мокроты, ощущение давления в грудной клетке, нарушение дыхания, заложенность носа.

Со стороны сердечно-сосудистой системы: гипотензия (чаще у пожилых людей), сердцебиение, тахикардия, экстрасистолия; гемолитическая анемия, тромбоцитопения, агранулоцитоз.

Со стороны мочеполовой системы: очень редко — затруднение отделения мочи, задержка мочи, учащение мочеиспускания, изменение менструальной функции.

Аллергические реакции: очень редко — крапивница, кожная сыпь, при в/в введении — одышка, бронхоспазм, анафилактический шок.

Прочие: фотосенсибилизация.

Актуализация информации
Дополнительные сведения о побочных эффектах вещества Клемастин

Наиболее частым побочным эффектом, связанным с приемом клемастина, является преходящая сонливость. В ряде случаев требуется отмена препарата.



Могут наблюдаться повышенная потливость, озноб.

[Обновлено 05.12.2012]
Взаимодействие
Потенцирует действие нейролептиков, алкоголя, седативных, снотворных, наркозных и других препаратов, угнетающих ЦНС, эффект холиноблокаторов. Несовместим с ингибиторами МАО (удлиняют и усиливают холинолитическое действие).
Аз не бих го пила. Оливие смята хората за по - глупави, откол
цитирай
36. radostinalassa - Мили хора, не пийте Толура при кръвно
02.11.2018 15:15
Възможни нежелани реакции:

Чести - ниско кръвно налягане

Нечести - инфекции на пикочните пътища, инфекции на горните дихателни пътища, намален брой на червените кръвни клетки, повишени нива на калий в кръвта, затруднено заспиване, чувство за тъга, припадък, чувство за виене на свят, забавен сърдечен пулс, ниско кръвно налягане при пациенти, лекувани за високо кръвно налягане, замайване при изправяне, задух, коремна болка, диария, стомашен дискомфорт, газове, повръщане, сърбеж, повишено потоотделяне, лекарствен обрив, болка в гърба, мускулни спазми, мускулна болка, бъбречно увреждане, болка в гръдния кош, чувство за слабост и повишено ниво на креатинин в кръвта.

Редки - сепсис, алергични реакции, понижени нива на кръвната захар, тревожност, зрителни смущения, укорен сърдечен пулс, сухота в устата, разстроен стомах, нарушения на чернодробната функция, бързо подуване на кожата и лигавицата, екзема, зачервяване на кожата, копривна треска, тежък лекарствен обрив, болка в ставите, болка в крайник, болка в сухожилията, грипоподобно заболяване, понижен хемоглобин, повишено ниво на пикочна киселина, повишени чернодробни ензими или креатин фосфокиназа в кръвта.
цитирай
37. radostinalassa - Никой не може да ме укори, че не пия тези отрови
02.11.2018 15:43
Но трябва с нещо да се лекуваме. Природата ни е приготвила лечебни растения, които са идеално пригодени за рнашия организъм, и нямат такива странични ефекти. И забележете, че те са изпитани наживо върху хората, които са се лекували с тях през хилядолетията. Мисля, че патоци са Оливие и Гетчо, които пият разни отрови и даже ефектът им личи по агресията и нелепите писаници.
Не разбрах какви са причините за хипертонията, освен обидите към мене. Манталитет.
цитирай
38. radostinalassa - Моля, паток № уан....
02.11.2018 16:01
и паток № 2 да дадат обяснения, защо трябва да пия отрови?
Аз не съм мазохистка , не обичам усложненията. запазвам ги за вас. Не мълчете като.....
цитирай
39. apostapostoloff - Радостино, хващам бас, че
03.11.2018 17:18
с билки и други лечебни растения няма да си излекуваш трипера.

Иди на доктор да ти бие няколко инжекции и вече ще пикаеш, без да пищиш.
цитирай
40. radostinalassa - Казах ти да ходиш бос поземята без страх
03.11.2018 19:39
Краката ти и без това са черни по рождение, а и гънки нямаш , сори.
цитирай
41. radostinalassa - А триперът беше виртуален, в смисъл...
03.11.2018 19:48
на спам. Но трихомонадата , която те гони те е стигнала.Гъбата ликогала ще ти види сметката, дано се нахрани добре със секретите ти, къдравокосчо.
цитирай
42. radostinalassa - Аз поканих да пишат двата патока, а...
03.11.2018 19:54
изведнъж изплава третият паток. Станаха цяло стадо крякащи птици.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anngry
Категория: Лични дневници
Прочетен: 66066
Постинги: 29
Коментари: 84
Гласове: 251
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031